Instructiuni pentru autorii de POSTERE

Important! Autorii si coautorii Posterelor primesc credite suplimentare, conform CMR.

La sectiunea Poster solicitam prezentarea unor studii clinice si experimentale din domeniul cardiologiei. La aceasta sectiune sunt invitati sa participe cu lucrari stiintifice medici tineri, doctori in medicina sau doctoranzi, precum si alti medici angajati in echipe de cercetare medicala.

Inscriere Postere:

  • Titlurile POSTERELOR trebuie trimise pana la data de 15 aprilie 2016 pe adresa cardio@medica.ro
  • Rezumatele POSTERELOR trebuie trimise pana la data de 1 mai 2016 pe adresa cardio@medica.ro

Confirmare: Posterele acceptate de Comitetul Stiintific vor fi confirmate autorilor prin e-mail si vor fi publicate in Volumul de rezumate al Conferintei.

Pentru includerea in Programul Conferintei si pentru prezentarea Posterului, primul autor trebuie sa achite taxa de participare, primind Volumul de rezumate si Certificatul EMC special (care atesta contributia stiintifica respectiva). Coautorii au obligatia sa se inscrie la Conferinta si sa achite taxa de participare pentru a primi Volumul de rezumate si Certificat EMC special.

Comitetul Stiintific isi rezerva:

  • dreptul de a accepta sau respinge lucrarile primite;
  • dreptul de a propune schimbarea modului de prezentare al lucrarii, obligandu-se sa anunte acest lucru in timp util.

Informatii tehnice: Posterele vor avea dimensiuni de aproximativ 70×100 cm si un sistem care permite expunerea lor.

Organizare si structura: Titlul si numele autorilor vor fi mentionate in partea de sus a posterului. Posterul va cuprinde: Introducere, Obiective (eventual obiectivul principal si obiective secundare), Metoda, Rezultate si Concluzii. Aceste date vor fi afisate de la stanga la dreapta, iar concluziile vor fi pozitionate in coltul de jos din dreapta. Pot fi incluse si cateva referinte bibliografice.

Redactare: Textul va fi simplu si sintetic, folosind caractere mari, care pot fi citite de la 0,5-1 m distanta. Se prefera graficele in locul tabelelor. Unde este cazul pot fi folosite poze.

Expunere: Posterele vor fi afisate in dupa-amiaza zilei de vineri, 1 aprilie.

Prezentare si evaluare: In intervalul mentionat in program pentru prezentarea Posterului, unul dintre autori va fi prezent langa poster pentru a raspunde la intrebari.

Dupa vizionarea posterelor, autorii vor sustine in fata Comisiei de Jurizare, intr-o alta sala, o scurta prezentare, de 3 minute.